Полицията нахлу в студиото на Навални

Четирима души са задържани
10 авг 2019 23:00, Нели Христова
68
Полицията нахлу в студиото на Навални
Снимка: Reuters

Руската полиция задържа днес най-малко четирима души при обиск в студиото на опозиционния лидер Алексей Навални, предаде ТАСС.

Новината бе съобщена за агенцията от адвокат Владимир Воронин, който представлява интересите на Фонда за борба с корупцията (ФБК), основан от известния блогър.

"Стоя пред студио Навални Лайф (Навални Life), не ни пускат вътре с моя колега. Сега задържаха четирима души, вътре има още шестима. Обискът се провежда в рамките на наказателно дело за масови безредици", каза адвокат Воронин, цитиран от БТА.

Според Павел Чиков, ръководител на правозащитната организация "Агора", чиито адвокати също оказват правна помощ на сътрудниците на ФБК, вече са задържани девет души. След края на следствените действия задържаните ще бъдат отведени за разпит в Следствения комитет на Руската федерация, отбеляза Чиков.

Сега Навални е в ареста за нарушаване на законодателството за провеждане на демонстрации, след като призоваваше хората да протестират в Москва заради изключването на опозиционни кандидати от участие в местните избори следващия месец.

В разрешена демонстрация в руската столица днес се включиха близо 50 000 души, съобщи по-рано Франс прес.

Руската полиция е задържала при опозиционните протести 245 човека, 146 от които в Москва, предаде Ройтерс, като се позова на независим монитор.

Министерството на вътрешните работи съобщи за 136 арестувани за участие в неразрешени акции, които опозиционери провели в центъра на столицата след съгласувания митинг-концерт в подкрепа на нерегистрирани кандидати за участие в изборите за местен парламент. Те са били задържани за различни правонарушения, каза пресслужбата на руското МВР, цитирана от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
35
 
! Отговори
+ преди 4 години
Ходорковски финасирал и организирал този протест-акция.
54
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пишете руски ***, нали за това ви плащат, ние сме с вас.Чакаме скоро и зелени човечета по черноморието. Една Варненска народна републикса - ВНР и една - БНР, Бургаска.Да живее рублата и Путин.
53
4
 
34
 
! Отговори
Накрая преди 4 години
Всички представители на мафията ги тресе шубето. Все някой им търси сметка. Интересно е, защо русофилите тук смятат Путин за голямата работа. Та той тероризира руския народ. Едни чрез мизерия, а други чрез репресии.
52
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
заради изключването на опозиционни кандидати от участие в местните избориАма никой на запад не казва за какво са ги изключили. А то е заради фалшифицирани подписи в списъците поради което не могат да съберат необходимия брой подписи за участие. Тоест искането на протестиращите е ЦИК да наруши закона и да ги допусне защото са опозиция и са по-специални. А може и нарочно да са фалшифицирали подписите за да ги изключат и да се стигне до протести. Поредната цветна революция в действие.
51
3
 
35
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Защо отново ни натрапвате придворния шут на Путин, Гей Нахални?
50
5
 
36
 
! Отговори
Менто преди 4 години
Това не е новина.!. Това е стандарт.!.
49
3
 
34
 
! Отговори
ГОШО преди 4 години
До АнонименКакъв дух е излязъл бе ? Че там да не мислиш е СССР все още Всички като теб мислите с някакви сталински стандарти и то не съвсем точни Дух бил излязъл от бутилката
48
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** почна да го тресе големото шубе и вече почна да отговаря с несъразмерна сила на всяка дребна критика.*** колкото е висок толкова е и смел
47
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50 000 не е нищо на фона на огромното население. Това е все едно в София да се съберат 500 козяка на протест.
46
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото и да говори Ал. Дугин , правилото "глас народен -глас божи".Духът е излязъл от бутилката .
45
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е държава и там няма как да допуснат до управлението разни чужди американски заплатаджии и агенти. НПОтата се изкореняват за отрицателно време. Това там не им е България да се допусне да те управлява чужда партия като ГЕРБ.
44
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки евроатлантик който иска виза за УСА трябва да врътне един свчок в посолството и ще получи отговор в едногодишен срок.
43
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЯ КОЛКО ГРАНТОВЕ УСВОИ НЕ Е ИСТИНА, НАДМИНАВА ДОРИ БУМБАЙКО.
42
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един ден пак ще развенчават култ към личност...
41
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 47Мисля че трябва да се поиска свода за Невални. Той е жертва на системата.
40
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая ще изпратят Путин с пръчки и камъни.
39
9
 
41
 
! Отговори
Жо преди 4 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЛАСТ след 9.9.1944 г в България използваше същите приоми за убийства и репресии. Те обвиняваха всеки неудобен на властта, че е шпионин на Запада.Така бяха убити много комунисти и земеделци, много православни и католически свещеници и протестантски пастори, много банкери, търговци и индустриалци, много интелектуалци- писатели, хумористи и др.хора на културата и изкуствотоВРАГ НА НАРОДА беше клишето, с което се заклеймяваше всеки ИНАКОМИСЛЕЩ.Днес Русия продължава с комунизма
38
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХАЙЛ ***!!!
37
4
 
45
 
! Отговори
Радио Ереван преди 4 години
Въпрос: Кога ще махнат американските визи за евроатлантици от България?Отговор: На пАткинден.
36
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, то в братска америка един живот, цената му е вече половин живот, ако си черен. В Русия било лошо, а в америка как е?